Streektaal RadioMijn naam is Ben Nijkamp en presenteer Streektaal Radio. In dit programma besteden we aandacht aan Streektaal-, dialect-, Friestalige-, Zuid Afrikaanse en Vlaamse- en Nedersaksische muziek. In het programma zijn regelmatig live optredens van artiesten in de studio of we praten met ze via de telefoon.

Ik woon in Losser en ben geboren op Boerschotten. Ik heb gewerkt in de zorg met bewoners met een verstandelijke beperking. Begonnen op de Losser Hof, daarna op ’s Heerenloo-Lozenoord in Ermelo en daarna 27 jaar in de Alte Kaplanei / St. Antonius Haus in Schöpping Duitsland.  

Ik maak al ongeveer 50 jaar radioprogramma’s.

Een andere hobby van mij is wandelen zoals de Nijmegense 4 daagse, ik probeer minstens elke week een tocht van minstens 30 km te wandelen.

 Ik maak sinds 2002 Streektaal Radio, begonnen bij Radio Oldenzaal/rtv.Losser = Accent FM. Het programma is nu te beluisteren via vele lokale en internetradiostations in Nederland.

En ben grote fan van FC Twente waar ik normaal elke thuiswedstrijd op de tribune zit. Ik heb het geluk gehad dat ik bij elke Bekerfinale aanwezig was om feeste te vieren als ze die gewonnen hadden.

Streektaal Radio is een uniek programma volgens de artiesten want we draaien muziek uit heel Nederland en als ze live in de studio spelen ze zo’n 10 nummers.

O, ja en in Streektaalmuziek is net zoveel variatie als in de “gewone” muziek, van streektaalpop tot klassiek, van kerkmuziek tot smartlappen, van rockt tot blues, van carnavalsmuziek tot rap enz….

 Doe je zelf iets in de streektaal/dialect laat het me weten en je komt in Streektaal Radio

Heb je vragen of wil je verzoekjes aanvragen dat kan via  streektaalradio@hotmail.com

 En je weet kom je uit de gemeente Lossser, dan hebje een streepje voor …. dus laat weten als je iets doet in het dialect.

 GOODGOAN,

Ben Nijkamp

Streektaal Radio